BAKI PRASETU GASE JUTJUB KANAL?! Zbog Kikine smrti svi traže da se Prasetu zabrane snimci!

Na sajtu “peticije.online” pokrenuta je peticija za zabranu emitovanja kontroverznog influensera Baka Praseta na Jutjubu. Ova peticija, kako navode autori, pokrenuta je zbog vređanja i “bulinga” nad drugim jutjuberima i ljudima.

– U ime nemilog događaja koji se desio kada je mlada jutjuberka podigla ruku na sebe zbog buling nasilja, vređanja, ponižavanja i pretnji, molim sve ljude da potpišu peticiju da se zabrani pojavljivanje Baka Praseta, jer njegovi video snimci proizvode mržnju i prkošenje – stoji u opisu peticije, koju je do juče potpisalo skoro 3.200 ljudi.

Naime, tragična smrt srpske influenserke i jutjuberke Kristine Kike Đukić (21) otvorilo je pitanje nasilja, vređanja i ponižavanja na društvenim mrežama, a javnost se možda po prvi put ozbiljno zapitala i ko su uzori današnjoj omladini.

Baku Praseta su mnogi u javnosti označili kao jedan od najodgovornijih za nasilan i neprimeren sadržaj na društvenim mrežama, a ovo smatraju i potpisnici peticije koji su mahom komentarisali da “nastupi” Bake Praseta na društvenim mrežama negativno utiču na kreiranje ličnosti mladih i dece u Srbiji i da mu zbog toga treba zabraniti da se ovim poslom bavi.

– Ovog čoveka smatram odgovornim za uništavanje života na desetine mladih ljudi, a pored toga i kao primer bahatosti, primitivnosti i nevaspitanosti – napisao je jedan od potpisnika peticije, dok je drugi dodao da Baki Prasetu i njemu sličnima treba zabraniti “da srozavaju moralne vrednosti, zaglupljuju i uništavaju mlade mozgove”.

– Pored sajber bulinga i prozivanja ljudi na internetu, smatram da ovakvi kanali kakve propagira dotični jako loše utiču na omladinu, posebno decu koja tek ulaze u pubertet, jer se u tim emisijama apsolutno ništa pametno ne dešava. Iako se promoviše kao humor, taj “humor” je na vrlo prizmenom nivou i mahom se svodi na dranje, pravljenje grimasa i neandertalsko glupiranje. Onaj ko pravi ovakve sadržaje ni ne zna ništa drugo da radi do da peca laku zaradu preko dece – napisao je jedan od potpisnika peticije.

Podsetimo, Baka Prase je priveden prošlog petka na saslušanje u SBPOK pod sumnjom da je izvršio internet nasilje.

IZVOR: HYPETV.RS

Hype televizija je dostupna na kanalu broj 146 za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, i na kanalu broj 46 za korisnike Supernove, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*