BOLEST JE BILA JAČA OD NJE: Napustila nas je Marina Tucaković!

Naš najpoznatiji tekstopisac poslednje četiri decenije Marina Tucaković (67)  izgubila je bitku sa opakom bolesti.

Od osamdesetih do dana današnjeg u našoj regiji nema generacije koja se nije veselila i tugovala uz Marinine pesme, napisane za najveće zvezde ovih prostora.

Poslednjih nekoliko godina Tucakovićeva se lavovski borila sa karcinomom, a njena porodica je pre nekoliko dana objavila da je Marina pozitivna i na virus Korona.

Pored muzike, bavila se pisanjem poezije ali i životnih mudrosi koje će ostati u amanet nekim novim generacijama kako Beograda tako i regiona, do kojih je svakako najušečatljivija:

– U jednom danu se rodiš, U jednom umreš. U jednom danu upoznaš osobu koja ti promeni život. U jednom danu se sve dogodi… 

 

Baš tako kao što je Marina napisala u jednom danu se sve dogodilo, u jednom danu nas je napustila. Muzika je Marininim odlaskom izgubila mnogo…

Kako pišu mediji, Marinina poslednja želja bila je da bude sahranjena pored svog sina Miloša na Novom groblju, a ne u Aleji zaslužnih građana.

Podsetimo, Marina je pre 13 godina 1. decembra, izgubila sina Miloša Radulovića. Miloša je Marina pronašla mrtvog u porodičnoj kući u centru Beograda, a sahranjen je tri dana kasnije na Novom groblju. Sin Marine i Aleksandra Fute Radulovića preminuo je iznenada, a o svom najbolnijem danu u životu Marina je samo jednom govorila. Nekoliko godina kasnije Ana Nikolić je otpevala jedan od svojih najvećih hitova „Mišo moj“, koji je pokojna Marina posvetila upravo Milošu. Oni koji su je dobro poznavali tvrde da se nikada nije oporavila od smrti sina, te da je to na neki način bio početak kraja za nju.  Marina je preminula u KBC Dragiša Mišović gde je bila smeštena poslednjih nekoliko dana.

 

Autor: HYPETV.RS

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*