Crkveni odbor zabranio vladiki Grigoriju pristup minhenskoj crkvi u njegovoj eparhiji!

Televizija srpske dijaspore objavila je vest da je Crkveni odbor u Minhenu hrama Svetog Jovana Vladimira zabranilo pristup vladiki Grigoriju u taj hram, iako Minhen pripada njegovoj eparhiji.

Prema odluci Crkvenog odbora pristup Hramu Sv. Jovana Vladimira onemogućen je njegovom preosveštenstvu episkopu dizeldorfa i sve Nemačke gospodinu Grigoriju, njegovom sekretaru Marku Vilotiću, đakonu Dejanu Ristiću i starešini Hrama svešteniku Bojanu Simiću. – navodi se u vesti TSD.

TSD piše da je ovu odluku Crkvenog odbora u telefonskom razgovoru potvrdio i sam Simić, koji je naglasio da je već predao ključeve crkvenih prostorija članovima Crkvenog odbora.

Predsednik odbora Aleksandar Kopranović za dodatne informacije je uputio Televiziju srpske dijaspore na adrese Eparhije i Patrijaršije SPC, ne demantujući informacije koje je ta televizija dobila od sveštenstva.

Blagajnik Crkvenog odbora, Željko Makivić, takođe u telefonskom razgovoru, konstatovao je da se radi o „krupnoj stvari“ i da će odbor pred javnost izaći naknadno.

 

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*