EKSKLUZIVNO: Beovizija se seli sa RTS-a na drugu televiziju zbog bivše zečice Plejboja Olje Kovačević!

Radio-televizija Srbije potvrdila je svoje učešće na 66. pesmi Evrovizije, koja će 2022. godine biti održana u Torinu, u Italiji. Raspisan je i nekakav javni konkurs koji će trajati do 1. decembra 2021. kako bi se oni koji žele prijavili da učestvuju na našem takmičenju gde će žiri i publika odlučiti ko će nas predstavljati na prestižnom muzičkom takmičenju.

Ipak, pre nekoliko dana, kontroverzna urednica zabavnog programa RTS i bivša zečica Plejboja Olivera Kovačević izjavila je kako postoji mogućnost da se Beovizija ukine!

– Svi su dobrodošli da se prijave na konkurs. Proceduru izbora ćemo obaviti prema evrovizijskom standardu i pravilniku, a jedino nepredviđene epidemijske mere nas mogu prisiliti da na drugi način izvršimo izbor. Konkurs je tek otvoren, o tome ko će biti predstavnik na Pesmi Evrovizije odlučivaće žiri i publika nakon takmičenja u februaru. Ili, u slučaju nemogućnosti održavanja takmičenja, odlučiće sam RTS – izjavila je Olivera.

Nakon ove kontroverzne i zaprepašćujuće izjave tokom dana oglasila poznata medijska kuća „Megaton produkcija“ koja je zvanični osnivač i pravno gledano jedini vlasnik festivala Beovizija.

– Megaton production je osnivač i vlasnik festivala Beovizija. On je nastao 2003. godine kad RTS i nije imao pravo da šalje predstavnika na Evroviziju koja je takodje privatni festival samo na Evropskom nivou. Prvi pobednik Beovizije je Toše Proeski i tada je RTS bio samo emiter. Kad je EBU tj. organizator Evrovizije dozvolio RTS da učestvuje Megaton production je uz naknadu prepustio samo licencu RTS-u za odabir žirija, učesnika, a mi smo radili izvršnu produkciju. Tako je bilo dugi niz godina i Beovizija je uvek bila lep festival. Nakon dolaska Olivere Kovačević na mesto urednika za zabavni i sportski program počinju problemi oko nameštanja učesnika i ponednika Beovizije – rekli su i dodali:

– Licenca koju je RTS imao je istekla prošle godine i mi ne želimo da više učestvujemo u tim izakulisnim radnjama tj. da ime našeg renomiranog festivala Beovizija unižava jedna žena koja svojom bahatošću zbog lične koristi zloupotrebljava kompletnu muzičku i sportsku redakciju a samim tim i ceo RTS. Megaton je odlučio da sve dok se na čelu zabavno rekreativne i sportske redakcije nalazi ova korumpirana žena ukine licencu RTS-u i predje na drugu televiziju sa nacionalnom frekvencijom kao emiterom. Beovizija kao najveći muzički festival u regionu će nastaviti svoju misiju širenja dobre muzike na čijoj će sceni uvek biti najbolji izvodjači sa najbolje odabranim pesmama – stoji u saopštenju Megatona.

Na društvenim mrežama pojavilo se i saopštenje Megatona koji su raspisali konkurs za festival B.

Pročitajte i ovo:

Ostavite komentar