Haos na Kosovu: Šiptari pucaju na Srbe, čak i na decu!

ŠIPTARI PUCALI NA TROMESEČNU BEBU!

Pripadnici policije lažne države Kosovo uz podršku specijalnih jedinica ROSU danas su izazvali haos u severnom delu Kosovske Mitrovice


Kako su meci leteli sa svih strana, jedan metak je zalutao u prozor kuće u kojoj živi tromesečna beba.

Kosovska policija je jutros oko 9 časova upala u Severnu Mitrovicu, bacala šok bombe i suzavac, a nakon toga se nekoliko stotina građana okupilo i blokiralo više ulica. Čule su se sirene za uzbunu, zapaljeni su atomobili a jedna osoba je zadobila protrelnu ranu grudnog koša


Nakon današnjeg upada kosovske policije i pripadnika Rosu u Severnu Mitrovicu kada su bačeni suzavci i šok-bombe, došlo je do pucnjave kosovske policije na goloruke Srbe.

Na snimcima se može čuti da rafali odjekuju Severnom mitrovicom kao usred rata, dok Kfor ne preduzima ništa kako bi zaštitio Srbe na KiM.

12.58 – Pucali mecima kojim je ubijen Oliver Ivanović

Pripadnici policije tzv. države Kosovo uz podršku specijalnih jedinica ROSU danas su izazvali haos u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tom prilikom rafalima si pucali bojevom municijom na goloruki srpski narod, koristeći šok bombe i suzavce.

U ovoj akciji korišćeni su vojni meci kalibra 5,56, proizvođača „Sellier&Bello“, česke proizvodnje, po NATO standardima.

Koristi ga veliki broj vojske i policije u svetu, a ono što posebno upada u oči je da je ova municija korišćena prilikom ubistva Olivera Ivanovića, s tim što je kalibar metaka bio 9×19.

12.35 – Srbi pozvani da hitno doniraju krv

Sa odeljenja za transfuziju hitno traže dobrovoljne davaoce krvi. Kako saznajemo, zalihe krvi su jako male i hitno su potrebni dobroovljni davaoci.

Narodu je upućen hitan poziv da se međusobno organizuje i dođe na odeljenje za tranfuziju.

12.16 – Povređeno nekoliko Srba

U Zvečanu je malopre iz vatrenog oružja ranjen jedan Srbin, i on se trenutno nalazi u bolnici u teškom stanju, a kako smo nezvanično saznali još desetak Srba je povređeno

Prema poslednjim informacijama šestoro Srba je primljeno u KBC Kosovska Mitrovica.

12.13 – Uhapšen Srbin u Zvečanu

Kosovska policija uhapsila je muškarca srpske nacionalnosti u Zvečanu.

Reporteri ovog portala objavili su snimak hapšenja, a kako navode uhapšeni je odveden u stanicu na razgovor.

Do sada je potvrđeno da je jedna osoba povređena od strane kosovske policije nakon napada na policiju, navodi Indeksonlajn.

12.03 – Pogođen s leđa, metak mu izašao na grudi…

Srećko Sofronijević iz Zvečana je ranjen danas nakon što su pripadnici policije lažne države Kosovo otvorili vatru na narod koji se okupio da odbrani svoj grad.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, Sofronijević je pogođen u leđa, a metak mu je izašao na grudi i hitno je prebačen u bolnicu.

Ranjeni Srećko Sofronijević

12.02 – Ako NATO ne zaštiti Srbe na KiM, to će uraditi Vojska Srbije!

Ukoliko NATO ne zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji kojima preti pogrom posle najnovijeg upada specijalaca ROSU na Sever KiM i ranjavanja jednog Srbina u Zvečanu, to će učiniti Vojska Srbije, saznaje Informer.rs!

12.00 – Petković: Ludak Aljbin Kurti hoće da izazove sukob velikih razmera

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se građanima zbog najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji

– Jutros u 9 časova po nalogu psihopate Aljbina Kurtija, policajci sa pripadnicima ROSU upali su na sever Kosova. Među desetinama povređenih, teško je upucan Srećko Sofronijević, čovek kojem se upravo bore za život – rekao je Petković.

On je naveo da je sve ovo direkno maslo Aljbina Kurtija koji želi da izazove krizu na Kosovu i Metohiji i da pokuša da osvoji sever.

– Oni su upadali čak i u apoteke i to je za njih krijumčarenje robe. Kada su se ponovo vratili u bazu Belvedere, naš narod ih je sprečio. Tada su pripadnici ROSU pucali na goloruki srpski narod. Ne znam šta bi mogao da bude sledeći potez ludaka Aljbina Kurtija koji puca na decu koja su krenula u školu, na goloruki narod. Mi smo uz politiku predsednika Vučića uspeli da sprečimo krizu većih razmera. Pitanje je šta će uraditi sada Međunarodna zajednica i KFOR. Dok sada ovo govorim, naši lekari se bore za život Srećka Sofronijevića i nadam se da će uspeti. Njegovim ranjavanjem pala je prva kap srpske krvi na KiM. Bili smo spremni da razgovaramo o slobodi kretanja sa prištinskom stranom. Nisu hteli da čuju ni oni ni EU. O čemu mi više možemo da pričamo kada se lekari bore za život čoveka. Oklopnim vozilima su krenuli na snikers, fantu i koka kolu – dodao je Petković.

11.47 – Vučić se upitio u Rašku na sastanak sa Srbima sa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo je za Rašku, a podignuta je i borbena gotovost Vojske Srbije, saznaje Informer.

Nakon upada jedinica ROSU u Severnu Mitrovicu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Kako saznaje Informer, u Raškoj bi trebalo da bude organizovan sastanak sa čelnicima srpskih opština.

11.37 – Brnabić: Kurtijeva ludačka politika mora da se zaustavi

– Pozivam međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR, da hitno reaguju i zauzdaju Aljbina Kurtija. Situacija je više nego dramatična i ovo je poslednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila ludačka politika koju sprovodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku meru i dovodi nas na ivicu haosa – izjavila je Ana Brnabić.

11.36 – Teško ranjen Srbin u Zvečanu, rafali se čuju na sve strane

Jedan Srbin teško je ranjen danas prilikom nasilnog upada jedinica ROSU u Kosovsku Mitrovicu. Rafali se čuju na obe strane!

Hitno je primljen u bolnicu i njegovo stanje je zabrinjavajuće.

– Povreda je naneta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju – rekao nam je hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

11.04 – Petković: Još jedna provokacija Kurtija, obavestio sam Lajčaka

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković ocenio je da je jutrošnja akcija kosovske policije još jedna provokacija premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija pred lokalne izbore i dodao da je o tome obavestio specijalnog izvestioca EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Kosovska policija upala i pretresala gradske apoteke, poslovni, stambeni prostor, skladišta robe u Severnoj Mitrovici i proveravala carinsku dokumentaciju.

Petković je za TV Hepi rekao da je takvo ponašanje Prištine prevršilo svaku meru i dodao da Kurti svakim svojim potezom pokušava da produbi krizu.

– Dok mi sve rešavamo dijalogom imate Kurtija i druge koji krizama rešavaju stvari kako bi zauzeli sever Kosova što im je opsesija. Pokušavaju da kriminalizuju sever – rekao je Petković i dodao da vlasti u Prištini poslednjim potezima pokušavaju da kompenzuju poniženje koje su pretrpeli poslednjim dogovorom u Briselu.

Petković je pojasnio i da Priština pretresima apoteka i magacina sa lekovima pokazuje da krši sve sporazume, da im dijalog nije bitan i da pokušava da pridobije poene pred izbore.

– Iz dana u dan, pogotivo posle dogovora i povlačenja Rosu sa Jarinja i Brnjaka, sada Priština izmišlja i stvara nove krize, izmišlja nepostojeće probleme kako bi policija upala na sever KIM. To radi u poslednjoj nedelji pred izbore. Kurti to smišljeno radi i pokušava da napravi nove nerede jer jednostrani potezi koje je pokušao su propali i sada ide na plan B, C itd – rekao je Petković.

11.00 – Interventna jedinica i u Zvečanu

Pripadnici interventne jedinice kosovske policije nalaze se i u susednoj opštini Zvečan. Blokiran je put koji vodi ka naselju Rudare u blizini mosta, a povremeno se iz tog pravca čuju detonacije.

kosovo-online.com

10.51 – Više automobila oštećeno, jedan zapaljen

Više automobila je oštećeno, a jedan je zapaljen u Severnoj Mitrovici na raskrsnici između Srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ i Bošnjačke mahale.

10.35 – ROSU stigao u Severnu Mitrovicu

Nakon što su pripadnici Kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenisali protiv okupljenih građana, u Severnu Mitrovicu su iz južnog dela grada pristigli i pripadnici Rosu.

9.45 – Kosovska policija upala u Severnu Mitrovicu, bačene šok bombe

Pripadnici kosovske policije upali su u jednu od apoteka u Severnoj Mitrovici gde su proveravali carinske papire.

Zbog protesta građana, policija je u jednom trenutku upotrebila suzavac i šok-bombe, a gradom su odzvanjale i sirene za uzbunu.

„Upadaju u magacine, prodavnice, apoteke ne rade, izvode akciju na svoju ruku i bez konsultacija i pripreme sa policijom u severnom delu Mitrovice“, rekli su za RTS očevici.

Naveli su da su policijski inspektori u civilu uz pratnju naoružane policije u severni deo stigli iz južnog dela Mitrovice.

Prema navodima portala, u toku je akcija policije u više mesta na severu, pored Severne Mitrovice i u Zvečanu, ali za sada nema potvrde da li su angažovani i pripadnici Rosu.

Pročitajte i ovo:

Ostavite komentar