GLAS SRBIJE

NACIONALNI MAGAZIN

ODLOŽENO SUĐENJE NEBOJŠI JOKSOVIĆU: Kažnjen svedok sa 50.000 dinara zbog nedolaska na suđenje!

U Višem sudu u Beogradu danas je za 31. maj odloženo suđenje Nebojši Joksoviću, optuženom za zloupotrebe u vezi sa štamparijom BMG-NM, a koji je inače javnosti poznat kao svedok saradnik u procesu za krijumčarenje kokaina protiv Darka Šarića, saznaje srpska novinska agencija SIA.

Suđenje je odloženo zbog izostanka dva svedoka, od kojih je jedan kažnjen sa 50.000 dinara zbog nedolaska.

Pored Joksovića, za zloupotrebe sa štamparijom optužen je i Miloš Nikolić, direktor i suvlasnik štamparije BMG-NM.

Joksoviću i Nikoliću na teret se stavlja da su zloupotrebom položaja, tokom 2013. i 2014. godine, Joksoviću pribavili protivpravnu imovinsku korist od 207.793.785 dinara.

Tužilaštvo sumnja da je Miloš Nikolić, bez saglasnosti stečajnog upravnika BMG, Joksoviću u aprilu 2013. prodao halu i trafostanicu za cenu koja je bila gotovo upola manja od tržišne.

Godinu dana kasnije, kako se sumnjalo, Joksoviću je omogućeno da postane vlasnik celokupne imovine BMG, tačnije svih objekata i mašina.

Joksović je, kako navode mediji, nedugo zatim preduzeću iz Zagreba prodao mašine, takođe bez odobrenja stečajnog upravnika.

Miloš Nikolić takođe je bio na optuženičkoj klupi u slučaju protiv grupe Darka Šarića, zbog optužbi da je pomogao u skrivanju Nebojše Joksovića, ali je oslobođen.

Tokom tog postupka, Nikolić je na sudu govorio da Joksović pokušava da mu otme imovinu i da se bavi kriminalom.

Pomenuta štamparija je dva puta bila meta bombaških napada 2011. i 2015. godine.

Darko Šarić kao i drugi okrviljeni u procesu za krijumčarenje kokaina, Joksovića su u više navrata označili kao nepouzdanog svedoka, koji prema njihovim tvrdnjama, svedoči na njihovu štetu kako bi se domogao njihove imovine.

Šarić je svedočio tokom suđenja da je Joksoviću dao četiri miliona evra za kupovinu ove štamparije i da on sada u stvari rasprodaje nešto što nije njegovo.

Šarić i pripadnici njegove kriminalne grupe su osuđeni su na višegodišnje kazne zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok im je za pranje novca presudu ukinuo Apelacioni sud i vratio prvostepenom sudu da ponovo sudi.

Joksović je u tom procesu, zbog svedočenja protiv Šarića, osuđen na simboličnu kaznu od pet meseci zatvora.

Šarić je zajedno sa svojim advokatom i još nekoliko pripadnika organizovane kriminalne grupe uhašen 14. aprila prošle godine zbog sumnje da su počinili brojna krivična dela, među kojima je i planiranje ubistva Joksovića.

U tom postupku pripremno ročište je odlagano više puta i čeka se početak suđenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »