GLAS SRBIJE

NACIONALNI MAGAZIN

Osniva se Unija Bošnjaka dijaspore!

Uspješni bošnjački biznismen Miljhat Muslić -Mitko, podržao je osnivanje ,,Unije Bošnjaka dijaspore “ s ‘ciljem jačanja nacionalnog identiteta Bošnjaka diljem svijeta.
Ova nova nacionalna organizacija ima za cilj povezivanje i podršku Bošnjacima u dijaspori, ali i promociju bogate bošnjačke kulture.
Miljhat Muslić-Mitko, koji je poznat po svojim poslovnim uspjesima i angažmanu u zajednici, prepoznao je potrebu za snažnom organizacijom koja će podržati Bošnjake širom svijeta.
Njegova podrška i ulaganje u osnivanje Unije Bošnjaka dijaspore odraz su njegove vizije o važnosti povezivanja i promocije kulture među Bošnjacima.
„Unija Bošnjaka dijaspore pruža jedinstvenu priliku da se Bošnjaci diljem svijeta povežu, podrže jedni druge i zajednički rade na jačanju našeg nacionalnog identiteta“, izjavio je Miljhat Muslić.
„Kroz ovu organizaciju, želimo očuvati našu bogatu kulturu, promovirati je među mlađim generacijama i pružiti podršku poslovnim projektima dijaspore.“
Miljhat Muslić- Mitko čija je kompanija jedna od vodećih u svom sektoru, prepoznaje važnost ekonomskog razvoja Bošnjaka u dijaspori. Njegovo iskustvo u poslovnom svijetu i njegova posvećenost zajednici čine ga ključnim partnerom u ostvarivanju ciljeva Unije Bošnjaka dijaspore.
Unija Bošnjama dijaspore ,planira osnivanje ključnih institucija, poput Instituta za bošnjački akademski razvoj (IBAR) i Bošnjačkog kulturnog centra, koji će pružiti podršku bošnjačkom naučnom stvaralaštvu, umjetnosti i tradiciji.
Osnivanje Unije Bošnjaka dijaspore predstavlja novu nadu za Bošnjake širom svijeta, a uz podršku Mithata Muslića i drugih angažiranih pojedinaca, organizacija će pružiti platformu za jačanje povezanosti, promociju kulture i podršku poslovnim projektima dijaspore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »