GLAS SRBIJE

NACIONALNI MAGAZIN

Otkazan neonacistički koncert u Beogradu!

To je u e-mail prepisci rečeno u beogradskom „Klubu 451“, gde je trebalo da bude održan sporni događaj, bez odgovora na pitanje zbog čega je koncert otkazan.

Udruženje „Savez komunističke omladine Jugoslavije“ (SKOJ) zatražilo je 20. februara zabranu koncerta muzičarke iz Švajcarske Eviger Šturm u Beogradu, zbog toga što izvodi pesme neonacističkih bendova kao i pesme SS trupa iz vremena Drugog svetskog rata, najavljujući da će, ukoliko koncert ne bude otkazan, organizovati proteste.

Njen koncert je bio zakazan za 12. mart u beogradskom „Klubu 451“ koji je usko povezan sa ekstremno desničarskim organizacijama u Srbiji.

RSE je pre otkazivanja događaja od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zatražio odgovor na pitanje da li će dozvoliti održavanje koncerta, ali odgovor nije stigao niti se MUP o tome oglašavao.

Nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) je na svom Tviter nalogu „pozdravila odluku da se otkazuje koncert Eviger Šturm u Beogradu koji je bio zakazan za 12. mart, godišnjicu ubistva premijera (Zorana) Djindjića“.

„Kako se ne bi dozvolilo još jedno gaženje antifašističke tradicije, juče smo zahtevali od policije da zaustavi promociju neonacizma“, navela je YIHR.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »