OTKRIVAMO: Ko su Đilasovi plaćenici koje ovaj žuti tajkun plaća našim parama?

Za poslednjih pet godina firma „Multikom“ Dragana Đilasa „pozajmila“ je čak 201.540.000 dinara, što je skoro dva miliona evra * U tom periodu ‘Multikom’ nije zaradio toliki novac, jasno je da Đilas plaćenike finansira novcem koji je zgrnuo dok je bio vlast


Detaljnom analizom finansijskih izveštaja Agencije za privredne registre (APR) utvrdili smo da je firma „Multikom“, u kojoj je Đilas vlasnik 97% akcija, u prethodnih pet godina „pozajmila“ čak 201.540.000 dinara, što je skoro dva miliona evra! Reč „pozajmila“ pišemo pod navodnicima jer sve ukazuje da su u pitanju lažne, simulovane pozajmice. Najpre zato što one skoro nikada (osim u jednom slučaju) nisu vraćene, a onda i zato što je očigledno da preko njih Đilas kontroliše medijsko-politički prostor u državi – on sumnjivo stečenim milionima bukvalno kupuje ljudske duše i svoje plaćenike drži u ropskom odnosu tako da oni uvek i svuda moraju da pišu sve najlepše o njemu i njegovoj politici.

Čvrsti dokazi

Dragan Đilas dobar deo medijske i stručne javnosti u Srbiji drži u šaci i na taj način generiše brojne lažne afere kojima pokušava da izazove haos i preotme vlast. Napominjemo da za sve podatke koje objavljujemo imamo čvrste materijalne dokaze i da su sve činjenice više puta detaljno proveravane.

Na samom vrhu spiska tajkunskih „pozajmica“ nalazi se Aleksandar Saša Bijelić, bivši vozač Dragana Đilasa i gradski menadžer u vreme kada je lider SSP bio ministar u Vladi Srbije i gradonačelnik Beograda. „Multikom“ je 2019. Bijelićevoj firmi „Ultra drajv rentakar“ pozajmio 35.800.000 dinara, što je više od 300.000 evra! U finansijskim izveštajima nigde nema traga da je i jedan jedini dinar ove pozajmice do danas vraćen, pa se sasvim osnovano može pretpostaviti da je Đilas silnim kešom kupio podršku Bijelića, koji je danas funkcioner SSP. Upućeni kažu da je izvesnije da je tajkun sa ovih 300.000 evra nagradio, odnosno obezbedio ćutanje Bijelića, koji je aprila 2014. bio osumnjičen i hapšen zbog pljačke državnih miliona prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu!

Sasvim je zanimljivo da se među Đilasovim dužnicima nalazi i „nezavisni“ i u hejterskim medijima često citirani novinar – Nenad Čaluković. Ovaj bivši urednik „Nedeljnika“, koji sada izdaje politički mesečnik „Karakter“, dobio je 2020. od „Multikoma“ pozajmicu od 1,6 miliona dinara i do danas, prema dostupnim podacima, nije vratio ni dinar. Indikativno je da je Čaluković bukvalno iz korena promenio svoju uređivačku politiku i postao ostrašćeni, hejterski kritičar vlasti i države upravo neposredno pošto mu je na račun legla milionska „pozajmica“!?!

Firma „Direktno digital njuz“, koja je osnivač zloglasnog portala, 2020. godine dobila je „pozajmicu“ od 4,5 miliona dinara, koja, naravno, do danas nije vraćena. Biće da su Igor Velimirović i Đorđe Stefanović, suvlasnici portala „Direktno“, ove pare dobili da bi bili nezavisni i objektivni…

Glume političare i eksperte, a zaposleni su kod Đilasa!

Dragan Đilas je bukvalno gazda svojih stranačkih funkcionera, ali i pojedinih „nezavisnih eksperata“. Oni su fiktivno zaposleni u Đilasovim firmama i za platu moraju da rade i govore onako kako im se kaže.

U firmi ‘Multikom’ zaposlena je fiktivno i Marinika Tepić, potpredsednica SSP!

Na spisku Đilasovih službenika je i bivši direktor BIA Saša Vukadinović, baš kao i „nezavisna novinarka“ Biljana Lukić!

Od Đilasa, kao zaposleni, platu primaju i funkcioneri SSP Ana Stevanović, Tatjana Tanja Pašić i Ljuban Panić, baš kao i ‘ekonomski ekspert’ Dušan Nikezić, sin Zvonimira Zvonka Nikezića.

Pročitajte i ovo:

Ostavite komentar