OVO SU PORUKE KOJE JE SEVERINA SLALA PATRIJARHU Pevačica počela i da zove Porfirija!

Poglavar srpske Pravoslavne crkve Porfirije, našao se na meti pevačice Severine Vučković koja je, iz nepoznatih razloga pre nekoliko meseci, počela da ga uznemirava neumesnim porukama.

Kako je otkriveno, Severina je najpre počela da šalje poruke patrijarhu Porfiriju na njegov hrvatski broj koji je imao još dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u toj zemlji.

Prema informacijama do kojih su mediji došli, uznemiravanje (mada bi se s punim pravom moglo reći i proganjanje) počelo je neposredno nakon Porfirijevog izbora u februaru. Patrijarh najpre nije reagovao sve do pre tri sedmice, kada je pevačica, videvši da on ne odgovora i da je čak prestao i da gleda poruke, nije počela i da ga poziva na taj broj (sada, inače, koristi i drugi pošto više ne boravi u Hrvatskoj).

Kristijana Čočic, Alo

– Dan-dva posle imenovanja za poglavara SPC počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope („Pope, pope, družiš se sa krimosima“) i piše bukvalno sve i svašta, koristeći takav rečnik koji normalan čovek ne može ni da zamisli (neke poruke su toliko bljutave i ogavne da smo odlučili da ih ne objavljujemo, prim. aut.). Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva – kaže jedan od sagovornika.

Kako se u medijima saznalo, poglavar SPC sve je pre tri sedmice prijavio hrvatskom tužilaštvu (DORH – Državno odvjetništvo Republike Hrvatske), koje je pokrenulo predistražni postupak protiv Severine.

Kako prenose izvori iz Zagreba, patrijarh SPC je u tužilaštvu primljen na najvišem nivou i ceo slučaj je shvaćen veoma ozbiljno. Ne samo zato što se radi o poglavaru SPC već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima mnogo elemenata pretnje.

Povodom ovog slučaja, hrvatska pevačica kao i njen menadžment se nisu oglašavali

Instagram.com/Severina

OTKRIVEN MOGU’I MOTIV

Govoreći o motivu za ovakve bezumne postupke pevačice, naši sagovornici ukazuju da oni verovatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko starateljstva nad sinom Aleksandrom. Popović je poznat kao veliki dobrotvor Crkve, koji je pomagao u obnavljanju i opremanju srpskih svetinja u Hrvatskoj, između ostalog, i nakon poslednjeg jakog zemljotresa. Porfirije je i krstio Popovićevog najmlađeg sina.

SVE JE POČELO PRE PAR MESECI 

Severinin kontakt sa poglavarom srpske Pravoslavne crkve Porfirijem, kako piše dnevni list Alo, počeo je pre nekoliko meseci na pevačicinu inicijativu kada je ona počela njegovoj visosti uvredljive sms poruke.

Pope, pope, družiš se sa krimosima„, samo je jedna poruka, među kojima su neke toliko odvratne i proste da ne želimo da ih objavimo.

Hrvatska pevačica navodno Severina mesecima uznemirava patrijarha srpskog Porfirija i šalje mu uvredljive i preteće SMS poruke.

 Instagram.com /Severina

IZVOR: ALO.RS/HYPETV.RS

 

 

 

 

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*