SAZNAJEMO: Vuk Jeremić NEĆE NA „ŽUTU“ LISTU, a Đilas se SAKRIO NA 64. mestu, da prođe na mala vrata!

Iako je javno tvrdio da „njega lično ne zanimaju političke funkcije“ vlasnik tzv. Stranke slobode i pravde Dragan Đilas naći će se na 64. mestu opozicione liste za parlementrane izbore pod bombastim nazivom Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Prema poslednjim dogovorima, kako prenose naši izvori, ta Đilasova „žuta“ kolalicija (SSP, DS, NS, PSG, PZP i Sloga) očekuje da osvoji više od 70 parlametranih mesta, pa je gazda SSP Đilas za sad odlučio da se pozicioinira na nižem mestu od svojih potpredsednika i želeo je da bude na 64. mestu, jer bi prema računici njegovog famoznog „mašinskog mozga“ to mesto trebalo da mu obezbedi upadanje u parlament Srbije i tako željeni poslanički imunitet koji će Đilasa zaštititi, makar na četiri godine, od gotovo sigurne robije.

Nosilac i prva na ovoj listi je kontroverzna rumunska političarka i potpredsednica SSP Marinika Čobanu Tepić, iza nje na drugom mestu je predsednik bednog ostatka DS Zoran Lutovac, pa potpredsednik NS i nesuđeni predsednički kandidat Vuka Jeremića Miroslav Aleksić, potpredsednik SSP Borko Stefanović i kao peta je zamenica predsednika bednog ostatka DS Dragana Rakić.

Potpredsednik NS Siniša Kovačević je na visoko kotiranom šestom mestu, profesor Vladeta Janković na sedmom, a bivša ministarka Vlade Zorana Đinđića Gordana Matković na osmom. Profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović je na devetom, a deseta je izvesna Anna Oreg sa kvote PSG.

Zatim idu čuveni odgajivač koza iz sela Batrovci kod Šida Dejan Bulatović koji je (pro)dao Zelenu ekološku partiju Draganu Đilasu za 50.000 evra, potpredsednik SSP 11. i Sanda Rašković Ivić, potpredsednica NS 12. na listi.

Od poznatih u prvih sto na listi, na 15. mestu je glumac Bane Tomašević, pa aktivistkinja Marija Lukić.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović je na 17. mestu, a predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović na 20. dok je lider PSG Pavle Grbović na 23. mestu.

Potpredsednik NS Vladimir Gajić je na 34. mestu, Tatajana Pašić, članica SSP i bliska saradnica Dragana Đilasa u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda na 35, a novinar Milan Jovanović je na 41. mestu, Dušan Nikezić iz SSP na 51.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nije na listi.

On je nedavno izjavio da je spreman da se „skloni u stranu“ i ne bude kandidat ni na jednoj izbornoj listi ako će to pomoći da se uspostavi široko jedinstvo opozicije.

„Ako moje prisustvo na izbornoj listi čini stvar za jedan gram težom, bez dileme sam spreman da ne budem kandidat nigde. Mislim da je predlog Skupštine slobodne Srbije razuman i vredan pažnje, i da bi njihov dokument mogao biti početak ozbiljnog okupljanja opozicije, bez obzira što u njemu ima i stvari o kojima bi se moglo dodatno razgovarati“, rekao je Jeremić nedavno na pratskoj televiziji Nova S.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*