SKANDAL! Popularni muzičar proglašen krivim za zlostavljanje maloletnica!

Američki muzičar R. Keli, poznat po svojoj pesmi „I Believe I Can Fly“, osuđen je za reketiranje, seksualnu trgovinu i zlostavljanje nakon decenija izbegavanja krivične odgovornosti za brojne navode o nedoličnom ponašanju prema mladim ženama i deci, javlja AP.

Robert Silvester Keli-Foto:Printscreen / Instagram rkelly

Porota od sedam muškaraca i pet žena proglasila je R. Kelija krivim posle dva dana razmatranja slučaja. Optužbe su se zasnivale na argumentima da su menadžeri i pomoćnici pomagali R&B superzvezdi da upozna devojke, drži ih poslušnima i tihim, što je preraslo u zločinački poduhvat.

Nekoliko osoba koje su tužile R. Kelija su tokom suđenja detaljno svedočilo o tome kako ih je on podvrgavao izopačenim i sadističkim hirovima dok su bili maloletni.

Optužbe protiv R. Kelija nisu bile podignute sve dok žrtve nisu dale intervjue televiziji o zlostavljanju koje su od njega pretrpele, navodi AP.

Na suđenu je svdočilo 11 osoba – devet žena i dva muškarca, koji su opisali svoje iskustvo sa njim.

Prema rečima jednog od svedoka, R. Keli je kada je on imao 17 godina snimao njihove odnose, dok su drugi naveli da je od njih tražio bezrezervnu poslušnost, a u suprotnom ih kažnjavao.

Pevač čije je pravo ime Robert Silvester Keli jedan je od najistaknutijih muškaraca kojima se sudilo za seksualne prestupe u okviru pokreta #MeToo, dodaje Asošijejted pres.

Kazna R. Keliju će biti izrečena 4. maja sledeće godine.

https://www.instagram.com/p/Bv7sD-mHJMQ/

Izvor: Informer

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*