Stevan Vlajić, koji je „izmislio“ Belog Preletačevića, novi predsednik tzv. Saveza 90 Zelenih?!

Tako barem piše u najavi pres konferencije tzv. Saveza 90/Zelenih zakazane u Beogradu u sredu sa temom „predstavljanje novog predsednika stranke Stevana Vlajića“.

Podsetimo, od juna prošle godine se aktiviralo političko udruživanje pod takozvanim nazivom Savez 90 Zelenih Srbije, koje je predvodio bivši funkcioner kriminogene Demokratske stranke i bivši „ambasador Vojvodine“ u EU Đura Vlaškalić, prema dostupnoj biografiji zaposlen i kao savetnik u Skupštini AP Vojvodina!

Ovom kontroverznom Savezu pristupio je još jedan bivši član Demokratske stranke i bivši poslanik Goran Čabradi sa svojom Zelenom strankom, koja je izvorno bila registrovana kao stranka slovačke nacionalne manjine. Javnosti verovatno najpoznatiji aktivista Saveza 90 Zelenih bio je Nenad Milić, nekadašnji zamenik ministra policije u vladi Zorana Đinđića i bivši istaknuti funkcioner Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Kada su izašli u javnost, iz ovog lažnog zelenog Saveza bivši DOS-ovci odbacili su pretpostavku da su se pojavili kao pandan pokretu kontroverznog propalog energetskog mafijaša i neostvarenog ubice reka Srbije Aleksandra Jovanovića Ćute i njegovom tzv. Ekološkom ustanku.

Ovi lažni zeleni nisu se pridružili ekološkim protestima protiv iskopavanja litijuma u septembru.

U oktobru je Savez 90 Zelenih na lokalnim izborima u Negotinu osvojio 3,44 odsto glasova prešavši cenzus za opštinsku skupštinu, dok je u Mionici ostao ispod praga sa 2,36 odsto.

Izvor: Zelene novine

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*