Stigli rezultati obdukcije Mateja Periša: u telu identifikovan kokain, benzoilekgonin, amfetamin i etil alkohol

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posedica izvršenja krivičnog dela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, izvršene provere, do pronalaska njegovog tijela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje.

Kako se navodi u saopštenju, telo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promena.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja, piše Euronews.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja.

Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu   konstatovano je da na telu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

„Istovremeno, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima“, navodi se u saopštenju.

Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*